After Work med SFK, 29 september

Digital After Work via Teams med SFK, 29 september kl 15-16, insläpp 14.45

Svenska Skidförbundet
Sverige är ett land där traditionerna inom skid- och snowboardsport är både anrika och av stor betydelse. Att vinter och snö i alla tider har påverkat svenskarnas idrottsutövande behöver knappast nämnas. Ingemar Stenmark, Charlotte Kalla, Jan Boklöv, Sven Thorgren och Sandra Näslund – listan över välkända och älskade vinteridrottare kan göras lång och i Svenska Skidförbundet ryms hela elva olika grenar.

En förutsättning för att utöva dessa folkkära idrotter är våra skidanläggningar för längd- och utförsåkning som finns över hela landet. De ger människor en viktig koppling till naturmiljöer i sitt närområde och de bidrar till folkhälsa genom friluftsliv, skid- och snowboardåkning och verksamheter i våra idrottsföreningar. Idag finns det möjligheter att åka skidor i nästan hela Sverige, vilket Skidförbundet vill både ska fortsätta och bli ännu bättre.

Våra idrotter och anläggningar står inför en rad utmaningar för att våra sporter ska kunna fortsätta utvecklas och växa. Klimatförändringar, energi- och drivmedelspriser är tre av dessa utmaningar.

Vi berättar om hur vi arbetar med anläggningsfrågorna och de utmaningar som finns, självklart får ni också möjligheter att ställa frågor.

Vi ses!

Medverkande: Mattias Hägglund, Anläggningsansvarig Svenska Skidförbundet och Jonas Braam Anläggningskonsulent Längd Svenska Skidförbundet

Anmälan görs till sfk@fritid-kultur.se