Digital AW med Värnamo kommun

Torsdag den 25 april har vi bjudit in Lars Alkner som ska berätta om hur Värnamo kommun startade Sveriges enda filmhistoriska festival, i nära samverkan med Svenska Bio, regionen, lokaltidningen m.fl. Var med och lyssna på hur årets kulturkommun Värnamo satte kommunen på den nationella filmkartan.

Festivalen är Sveriges enda filmhistoriska festival grundad 2022. På festivalen visas filmer som är minst 25 år gamla och den arrangeras i Svenska Bios tre salonger i Gummifabriken i Värnamo. Årets festival äger i år rum 18–21 april. 

Syftet med festivalen är att stärka film- och biografkulturen, samt att skapa en mötesplats för filmintresserade i Värnamo. Förutom äldre filmer visas även nya filmer av filmskapare från Jönköpings län och journalfilmer. Det arrangeras föredrag och en mängd olika aktiviteter för barn.
Huvudarrangör av Värnamo Filmhistoriska Festival är Värnamo kommun i samarbete med bland andra Svenska Bio och Gummifabriken. Arrangeras med stöd från bland annat Region Jönköpings län, Filminstitutet, Norhedsstiftelsen och Herenco.

Läs mer här:

www.varnamofilmhistoriska.se

Anmäl dig till AW:n via mail till sfk@fritid-kultur.se.